„Ceea ce s-a întâmplat astăzi prin faptul că instanţa a închis cercetarea judecătorească este un abuz, pentru că noi am adus cereri prin care ne permit să aducem şi alţi martori. Însă, într-un mod abuziv s-a terminat această fază de judecată. Asta demonstrează contrariul: cineva se grăbeşte ca acest dosar să ajungă la final, la o sentinţă”, a precizat Igor Popa.

Avocatul fostului premier a mai menţionat că Vladimir Filat nu a renunţat la greva foamei. „Domnul Vladimir Filat continuă să se afle în greva foamei. Dumnealui nu se simte prea bine”, a declarat Popa.

Totodată, Popa a menţionat că şi în această şedinţă magistraţii au respins mai multe cereri din partea apărării. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi este încă odată dovada faptului că acesta nu este un proces realizat prin prisma legii, dar mai degrabă este o mascaradă. Noi am înaintat instanţei cereri prin care am solicitat să fie aduşi şi alţi martori, am adus probe prin care se demonstrează că martorii au fost citaţi, însă instanţa a respins. O altă cerere a fost să fie încuviinţat şi citat repetat Ilan Şor pentru a face declaraţii suplimentare. Au apărut multe întrebări la acest personaj. Aşa cum am mai spus, el este un martor necredibil, a făcut un denunţ fals. Noi am solicitat să fie invitat repetat. Cu părere de rău, instanţa a  respins şi această cerere”, a menţionat avocatul.

„O altă surpriză a fost că judecătoriii de la Curtea Constituţională a declarat neadmisibilă cererea noastră şi procesul poate să continue. Această respingere din parte Curţii este condiţionată de faptul că este vorba despre dosarul lui Filat. La Curtea am cerut să se examineze constituţionalitatea unor articole din Codul de procedură penală”, a adăugat Igor Popa.

Procurorul Adriana Beţişor a anunţat că săptămâna viitoare în acest dosar va avea loc o rundă de dezbateri judiciare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.