Șeful Spații Verzi: Arborele care a strivit mortal o femeie era un salcâm boieresc sănătos cu diametrul de 70 cm

Arborele, care a strivit mortal astăzi o femeie pe strada Vasile Lupu din capitală era un salcâm boieresc cu diametrul de 70 de centimetri. Arborele era verde şi sănătos şi creştea alături de gardul unei case particulare, susţine președintele Asociației „Spații Verzi”, Eliferii Haruța.

Responsabilul a declarat că salcâmul a fost smuls din rădăcini de vântul puternic, care a suflat cu viteza de 25-27m/s. „Copacul a căzut din cauza vântului puternic, care pe alocuri a atins şi viteaza de 30 m/s şi din cauza ploilor puternice”, a menţionat Haruţa.

Potrivit lui, în total, vântul puternic a doborât la pământ în capitală 22 de arbori. Unul din aceştia s-a înclinat periculos pe bulevardul Ștefan cel Mare, colţ cu str.Bulgară, perturbând circulația rutieră. Haruţă a spus că cel mai probabil aici sunt de vină şi săpăturile care s-au făcut recent la realizarea lucrărilor de reparație a trotuarului de pe bulevardul central al capitalei.

Un alt caz a avut loc astăzi  în sectorul Botanica, unde un copac a căzut peste o tânără, Eliferii Haruța a declarat că fata a fost transportată la spital și viața ei se află în afara oricărui pericol. Potrivit șefului de la Spații Verzi, arborele în cauză de asemenea era verde.

Reamintim că o femeie a decedat pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al capitalei după ce un copac a căzut peste ea. Incidentul a avut loc în această după-amiază.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.