(FOTO) Ziua Rusiei a fost sărbătorită cu mare fast la Comrat, Chișinău și Tiraspol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poporul rus a sărbătorit duminică Ziua Națională a Rusiei. Mare fast a fost și la Chișinău, în Găgăuzia și în regiunea separatistă Transnistria.

Sute de oameni cu steagurile Găgăuziei, Republicii Moldova și Rusiei au venit în piața din Comrat. Cu ocazia Zilei Rusiei, pe cei adunați i-au felicitat oficialii.

1465678414_15

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a menționat că autonomia a fost întotdeauna alături de Rusia și această politică va fi continuată.

„Vreau să felicit Rusia, să le urez locuitorilor pace, bunăstare, tărie de caracter. Pentru că este o țară la care privește toată lumea”, a spus bașcanul Găgăuziei.

1465678421_10

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov a subliniat că poporul găgăuz și cel rus sunt legate de relații amicale strânse.

„Avem relații călduroase, puternice, prietenim cu acest popor și această relație am confirmat-o la referendumul din 2014″, a spus speakerul legislativului de la Comrat.

1465678409_8

La Chișinău zeci de automobiliști cu steagurile Rusiei arborate pe vehicule au mers pe străzile capitalei, în timp ce la Tiraspol au fost organizare evenimente la care au participat inclusiv oficiali ruși.

flag-12-6-16


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...