Protestatarii spun că instanţele naţionale, dar şi CEDO le-au dat câştig de cauză, dar Guvernul nu se conformează şi ei nu-şi pot privatiza gratuit locuinţele.

În faţa manifestanţilor şi-a făcut apariţia unul dintre consilierii lui Pavel Filip, care a încercat să calmeze spiritele.

Mâine, la ora 14:00, un grup de manifestanţi va merge să discute cu reprezentanţii Guvernului. Membrii Mişcării Refugiaţilor Transnistreni şi veteranii războiului de la Nistru au anunţat luni că vor protesta astăzi şi mâine pentru că autorităţile au uitat de promisiunile pe care le-au făcut în urmă cu aproximativ patru luni. Oamenii vor să-şi privatizeze gratuit locuinţele care le-au fost repartizate în două blocuri din sectorul Ciocana. Acestea au fost construite cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Consiliul Municipal Chişinău a decis că apartamentele vor putea fi privatizate abia după ce autorităţile vor rambursa creditul în valoare de 3,2 milioane de euro. Refugiaţii şi veteranii nu au fost de acord cu această decizie şi au atacat-o în instanţă, unde au obţinut câştig de cauză. Curtea Supremă de Justiţie nu a dispus însă ca locuinţele să fie privatizate în mod gratuit.