Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Aprilie, 2024

ANRCETI a studiat practicile de reglementare a serviciilor poștale a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații din România

Săptămâna curentă, un grup de specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) au studiat, în cadrul unei mese rotunde desfășurată la Chișinău, experiența reglementării pieței comunicațiilor poștale a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații din România (ANCOM). Schimbul de experiență a fost realizat în baza acordului de colaborare încheiat între cele două autorități la 14 iunie 2011.

ANRCETI a invitat experții din România pentru a studia și prelua practicile de reglementare a serviciilor de comunicații poștale de către ANCOM, care exercită reglementarea acestui sector începând cu anul 2002. ANRCETI a preluat recent atribuțiile de reglementare a pieței serviciilor poștale, începând cu 29 aprilie 2016, data intrării în vigoare a Legii comunicațiilor poștale (Legea nr. 36/2016).

În cadrul întâlnirii, experții ANCOM au făcut prezentarea pieței serviciilor de comunicații poștale din România și sistemului de reglementare a sectorului poștal. Au fost vizate aspectele tehnice, economice de reglementare, forma și modalitatea de colectare a informațiilor de către ANCOM de la furnizorii de comunicații poștale și alte subiecte utile pentru ANRCETI în vederea implementării Legii comunicațiilor poștale. De asemenea au fost discutate cerințele Legii comunicațiilor poștale a Republicii Moldova și au fost formulate propuneri pentru ANRCETI privind implementarea prevederilor acestei legi.

ANCOM este una din cele cinci autorități de reglementare din țările europene cu care ANRCETI a încheiat memorandumuri de înțelegere privind facilitarea cooperării și a schimbului de informații în domeniul comunicațiilor electronice. ANRCETI a mai încheiat asemenea acorduri cu autoritățile de reglementare din Bulgaria, Cehia, Lituania și Macedonia.

8 iunie 2016

Ultima actualizare: 8/06/2016