Nume
Parola
Vizualizări: 1692
Directorul de țară GIZ, Philipp Johannsen, în vizită la ADR Nord
Bălți, 7 Iunie 2016 — Directorul de țară GIZ și managerul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), a efectuat marți, 7 iunie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul vizitei, Philipp Johannsen a fost însoțit de consultantul național superior Petru Veveriță și consultantul internațional în domeniul dezvoltării capacităților Simon Boehler.

La întâlnire a participat și președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, Ion Leucă.

În cadrul discuției, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a prezentat directorului de țară GIZ, Philipp Johannsen, și consultanților GIZ informații generale privind rolul și importanța Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare în procesul de elaborare, promovare și coordonare a implementării programelor de dezvoltare la nivel regional.

La rândul său, directorul de țară GIZ, Philipp Johannsen, a menționat că proiectul MSPL oferă asistență tehnică şi administrativă ADR Nord în mai multe domenii de intervenție. În acest context, președintele CRD Nord, Ion Leucă, a menționat despre necesitatea identificării unor noi domenii de intervenție.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre faza a doua a proiectului MSPL, în special despre cadrul general și planul de lucru operațional al MSPL 2.0, pentru perioada 2016- 2018. Totodată, a fost trecută în revistă activitatea consultanților GIZ din cadrul ADR Nord și s-a discutat despre rolul acestora în proiectul MSPL 2.0. Pe lângă aceasta, MSPL 2.0 își propune acordarea asistenței în dezvoltarea capacităților membrilor CRD pentru asumarea responsabilităților de verificare a implementării proiectelor identificate în comun, pentru a îmbunătăţi transparenţa şi responsabilitatea în cadrul măsurilor investiţionale și implicarea activă în procesul de dezvoltare regională.

www.adrnord.md