Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.06.2016

Ministrul Octavian Calmîc a discutat aspectele colaborării moldo-ucraineane cu mai mulţi membri ai Guvernului de la Kiev

Ministrul Octavian Calmîc a discutat aspectele colaborării moldo-ucraineane cu mai mulţi membri ai Guvernului de la Kiev

În cadrul viyitei de lucru la Kiev, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut o serie de întrevederi cu membrii Guvernului Ucrainei, în cadrul cărora au fost discutate relaţiile bilaterale dintre două state.
 
În cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Vladimir Kistion au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de implementarea unor proiecte bilaterale în domeniul infrastructurii, cooperarea în sectorul energetic şi protecţia mediului ambiant.

Octavian Calmîc și Alexandr Daniuliuc, ministrul Finanţelor al Ucrainei, co-preşedintele părţii ucrainene al Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică, au discutat problemele actuale de pe agenda bilaterală, printre care reglementarea raporturilor de proprietate, demarcarea frontierei de stat, asigurarea funcţionării Centralei Hidro-Electrice Dnestrovsk. În context, Octavian  Calmîc a intervenit cu propunerea de organizare în timpul apropiat,  la Chişinău, a unei întrevederi a co-președinților în format extins, în cadrul căreia va fi stabilită agenda și data exactă a următoarei şedinţe ordinare a Comisiei. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii privind colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional şi interacţiunea celor doua state în cadrul BERD.
 
Octavian Calmîc şi Alexandr Svetelic, viceministru al Energeticii şi Industriei Cărbunelui al Ucrainei, au subliniat interesul ambelor state de a activiza colaborarea bilaterală în domeniul energetic. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, părţile s-au expus în favoarea dezvoltării proiectelor de infrastructură energetică şi interconectare la sistemul energetic european. Partea ucraineană şi-a arăt disponibilitatea să livreze energia electrică în Republica Moldova la preţuri competitive începând cu anul viitor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus