Social

Sfaturile unui fermier din România pentru tinerii care vor să facă agricultură

Și nu este vreun eveniment sponsorizat de vreo mare companie de inputuri agricole, ci este modul în care Gheorghe Albu, fermier și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii din România, pregătește vizita studenților de la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, tineri care se pregătesc să intre în agricultură coordonați de decanul prof. dr. Toma Dinu.

După multe zile ploioase, vremea bună a venit parcă să îi întâmpine și ea pe studenții ajunși sâmbătă dimineața la ferma lui Gheorghe Albu, scrie Agrointeligența.ro. Deja tradiționala vizită la această exploatație se datorează bunei relații și prietenii construite de-a lungul anilor între profesorul Toma Dinu și fermierul constănțean. Este o ocazie unică pentru studenții din anul terminal să vadă „pe viu“ ce înseamnă o exploatație mare, cu utilaje moderne și unde tehnologiile de cultură se aplică „ca la carte“.

Înainte de vizita efectivă în fermă, studenții au avut ocazia de a face cunoștință și de a primi sfaturi nu doar din partea gazdei, dar și din partea reprezentanților constănțeni de la APIA, AFIR, ANIF și Camera Agricolă Județeană, o instituție condusă de Ionuț Albu.

„Vom aborda trei teme importante. Prima – instalarea tinerilor absolvenților de profil și conexe agriculturii în producție, unde tinerii absolvenți vă vor împărtăși din micul lor succes de început. Doi – absorbția fondurilor europene, atât cele prin Agenția de Plăți cât și cele prin cealaltă agenție, AFIR. Și o temă – legată de mecanizare pentru că mai ales în agricultură contează foarte mult productivitate amuncii și după cum știți, ea nu poate fi încluită – munca umană decât prin aportul acestor echipamente, mașini și instalații folosite în agricultură”, cu această introducere i-a întâmpinat fermierul Gheorghe Albu pe tinerii prezenți.

Citiți mai mult pe Agrointeligența.ro. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *