16:49:53 19.04.2024
Stiri

FOTO // Cum s-a desfășurat Festivalul în aer LIBER de la Orheiul Vechi: „Va deveni o TRADIȚIE”

Social 06.06.2016 14:36 Vizualizări1965 Autor: Victoria Bortă
FOTO // Cum s-a desfășurat Festivalul în aer LIBER de la Orheiul Vechi: „Va deveni o TRADIȚIE”


Primul festival de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ”, eveniment unic în lume, s-a încheiat. Organizat la Butuceni, în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, festivalul a adunat sute de oameni, iubitori ai muzicii clasice.

Potrivit organizatorului, director al Pensiunii „Eco-Resort Butuceni” Anatol Botnaru, acest festival va deveni o tradiție, iar la anul speră să vină și mai mulți turiști străini.

Festivalul le-a oferit celor prezenți o experiență cu adevărat surprinzătoare, îmbinând armonios opera cu atmosfera rurală, vinurile și gastronomia locală.

Oaspeții au fost întâmpinați cu bucate tradiționale pregătite de gospodinele din sat și au putut savura „Vinul Moldovei”, pus la dispoziție de mai mulți vinificatori locali la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului. Iar la Pensiunea Eco-Resort „Butuceni” și Terasa „Panoramic” s-au desfășurat expoziții de pictură pe toată durata festivalului.

„Prin acest festival, dar și prin alte evenimente similare, noi încercăm să promovăm sectorul turismului din țara noastră și să aducem Republica Moldova în fața întregii lumi ca o destinație ce merită vizitată pentru cultura și tradițiile sale”, a precizat partenerul festivalului, managerul senior de proiecte, „USAID Moldova”, Sergiu Botezatu.

Displaying DESCOPERA-318.jpg

„Mă bucur mult că importanța Orheiului Vechi, un complex arheologic și istoric foarte important pentru Republica Moldova, crește prin desfășurarea unor astfel de evenimente”, a menționat în cadrul evenimentului ministrul Culturii, Monica Babuc.

Festivalul „descOPERĂ”, a debutat cu opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, dirijată de maestrul Friedrich Pfeiffer, Austria și regizat de unul dintre oaspeții de onoare, regizorul Andrea Battistini, Italia. În cea de-a doua zi, artiștii au interpretat creația vocal-simfonică „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi.

Lunca „Rigoletto”, unde a avut loc spectacolele a fost amenajată și decorată cu 11 coloane, care încadrau perfect scena special construită pe care au cântat 14 soliști de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 de instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Din decor a făcut parte și Casa Gildei, eroina principală din opera „Rigoletto”, o construcție ridicată special cu această ocazie. În interior au fost expuse mai multe costume de epocă, pe care le poartă de obicei personajele din această operă muzicală.

Casa urmează să devină un muzeu al operei în inima Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”.

Displaying DESCOPERA-141.jpg

Displaying DESCOPERA-18.jpg

Displaying DESCOPERA-191.jpg

Displaying DESCOPERA-360.jpg

Displaying DESCOPERA-374.jpg

Displaying DESCOPERA-48.jpg

Displaying DESCOPERA-54.jpg


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md