Veteranii războiului de pe Nistru anunță proteste în masă, în această săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Veteranii conflictului de pe Nistru şi refugiaţii transnistreni anunță proteste în masă în perioada 8-9 iunie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Mișcării Refugiaților Transnistrieni, în cadrul unei conferințe de presă.

Veteranii conflictului de pe Nistru sunt nemulțumiți că Guvernul nu şi-a onorat promisiunile făcute după întrevederea din 20 februarie.

„Guvernul Filip nu a întreprins măsuri pentru a rezolva problemele privind locuințele și pensiile mici. Au promis că vor interveni să soluționeze problemele veteranilor de război. Am fost naiv și am avut încredere că Guvernul va respecta promsiuniele, însă m-am înșelat”, a declarat preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatol Bîzgu.

Reprezentanții Mişcării Refugiaţilor Transnistreni au făcut, de asemenea, un apel și au chemat veteranii din toată țara să iasă la proteste și să ceară Guvernului respectarea promisiunilor din februarie 2016.

Refugiații din Transnistria sunt nemulțumiți că primăria nu le permite să-și privatizeze apartamentele deși, există o decizie a Curții Supreme de Justiție în acest sens.

Cele două blocuri pentru refugiați, ridicate în sectorul Ciocana, au fost construite din bani împrumutați de la BERD, iar acordul cu banca interzice privatizarea acestora până la rambursarea totală a creditului. Astfel apartamentele au fost date doar în folosință, iar pentru a deveni proprietari înainte de termen, locatarii trebuie să le plătească.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...