Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

28 Martie, 2024

Specialiști din țările Parteneriatului Estic au discutat la Chișinău aspecte actuale ale reglementării concurenței pe piața de comunicații electronice

În perioada 2 – 3 iunie, la Chișinău a avut loc un atelier de lucru pentru specialiștii autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului estic (PaE) dedicat noilor tendințe privind reglementarea concurenței pe piața comunicațiilor electronice. Atelierul de lucru a fost organizat de Grupul autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările PaE (EaPeReg) cu suportul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) în cadrul unui proiect de asistență tehnică al Comisiei Europene (CE).

La eveniment au participat specialiști din cadrul autorităților de reglementare din cele șase țări PaE (Armenia, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Ukraina, R. Moldova) și experți în domeniu din trei state membre a Uniunii Europene (Germania, Lituania, România). Acesta a fost al doilea atelier de lucru în probleme de actualitate din cele patru planificate pentru reglementatorii din țările PaE în anul 2016. Scopul acestor ateliere este de a oferi beneficiarilor suportul necesar în procesul de armonizare a practicilor naționale de reglementare a sectorului de comunicații electronice cu standardele europene.

În cadrul atelierului de lucru, participanții la el au examinat prezentările expuse de specialiști din cadrul ANRCETI privind experiența în reglementarea concurenței pe piața comunicațiilor electronice, precum și de reprezentanții Armeniei, Ukrainei, Georgiei și Belarus referitoare la evoluția situației în domeniul respectiv în țările lor. De asemenea, au fost discutate aspecte ce țin de reglementarea serviciilor OTT la nivel regional și global, modul în care acestea influențează concurența pe piața comunicațiilor electronice, probleme actuale ale reglementării pieței accesului cu ridicata și altor segmente de piață.

Grupul Grupul reglementatorilor din statele PaE a fost constituit în septembrie 2012 la reuniunea de la Chişinău a autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările respective. Acest grup are misiunea de a asigura schimburi regulate de informaţii şi experienţă între reglementatorii din statele PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic naţional din ţările PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare.

Album Foto

6 iunie 2016

Ultima actualizare: 6/06/2016