10:44:49 18.04.2024
Stiri

AVOCATUL lui Petru Gâlcă, alias Micu, susține că acesta NU a fost eliberat din arest

Social 10.02.2015 13:35 Vizualizări4935 Autor: Galina Munteanu
AVOCATUL lui Petru Gâlcă, alias Micu, susține că acesta NU a fost eliberat din arest point.md


Avocatul așa-numitului hoț în lege Petru Gâlcă, alias Micu, susține că acesta nu a fost eliberat din închisoare. Potrivit lui Roman Zadoinov, pe moment, clientul său este internat în Spitalul de psihiatrie din orășelul Codru, pentru a i se face unele investigații.

Zadoinov susține că, deși acesta urma să fie eliberat încă în luna noiembrie 2014, după ispășirea pedepsei, arestarea lui a fost prelungită „la cererea procurorului general, Corneliu Gurin”.

„A fost invocat motivul că dosarul acestuia, în care este cercetat pentru omor și șantaj, este încă în examinare, iar eliberarea lui ar putea duce la imposibilitatea examinării sau influențarea examinării dosarului. Mai mult, acesta a fost dus la Spitalul de Psihiatrie din orășeul Codru pentru a i se face unele investigații. Procurorii au constatat că acesta nu putea răspunde coerent la întrebările lor, fapt ce le-a strârnit unele neclarități”, a spus Roman Zadoinov.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL să comenteze acuzațiile lui Zadoinov, șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru, a spus că „PG nu are instituție de detenție și nici nu dă indicații în dosarele care se află pe rol în instanțele de judecată”.

Avocatul mai susține că a contestat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) „arestul illegal” al lui Gâlcă.

Potrivit acestuia, clientul său este mereu urmărit „de către niște persoane suspecte” care au acces în spital și au avut acces și în penitenicar ori la ședințele de judecată ale acestuia.

„Nu știm cine sunt aceste persoane. Cert este că au acces oriunde se află Petru Gâlcă și nimeni nimic nu le întreabă. Au fost prețenții și la ședințele de judecată ale acestuia. Deși cazul era examinat cu ușile închise, persoanele respective au avut acces. Și în penitenciar îi verificau documentele, cine vine la el, ce face... tot pasul. Din câte am reușit să aflăm, Petru urma să fie răpit și dus în Transnistria, unde să fie în continuare deținut. De ce în Transnistria? Pentru că autoritățile de acolo nu pot fi controlate și nu se supun deciziilor CEDO”, a mai spus Zadoinov.

Menționăm că Petru Gâlcă a fost arestat în anul 2001. Acesta a fost acuzat de omor, șantaj și tâlhărie. Ulterior, Curtea de Apel l-a achitat, iar Curtea Supremă de Justiție (CSJ) l-a condamnat la detenție pe viață. Pe moment, sentința este cu suspendare până la finalizarea reexaminării cazului. Petru Gâlcă a stat deja după gratii 13 ani, fiind găsit vinovat de samavolnicie.

Inculpatul pledează în continuare nevinovat și spune că dosarul său este fabricat. Acesta susține că are niște documente importante pe care le va prezenta presei după eliberarea sa.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md