20:03:28 28.03.2024
Stiri

De ce plânge un judecător?

Opinii 03.06.2016 09:00 Vizualizări2036 Autor: Vasile Gârneț
De ce plânge un judecător?


Contre-jour

R. Moldova a văzut multe de-a lungul independenței sale. Selectez, aproape aleatoriu, din cronicile ultimilor 6-7 ani.

Am avut un prim-ministru care și-a amenințat cetățenii cu mitraliera (Zinaida Greceanîi), dar n-a pățit nimic, n-a fost luată la întrebări, ci este mesagerul nostru emblematic în vizitele sale la Moscova și portdrapel al ideii socialiste. Am avut (avem) un președinte care a strigat în fața ambasadorilor străini că este amenințat (Nicolae Timofti), și ne-am închipuit că gata, mafia șantajului se va cuminți. Plahotniuc însă a rămas la butoane, iar după o glorioasă vizită în Statele Unite se spune că a fost delegat să păstreze stabilitatea și cursul proeuropean al R. Moldova.

Am avut un ministru și nu oricare, ci al Culturii (Boris Focșa), care a fost prins beat la volan, filmat, interogat de poliție. Întâmplarea cred că nu i-a rămas în memorie nici măcar ca un vis urât. A fost ținut în funcție până când protectorii săi din PD au admis că este mai bine să se retragă după ce și-a garantat continuitatea la șefia unui teatru devenit un fief de familie.

Continuarea articolului o puteți citi pe print în ediția de azi a Ziarului NAȚIONAL, pe care îl găsiți în fiecare chioșc de presă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md