3 iunie – doliu național în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

E doliu național, astăzi, în Republica Moldova pentru patru romani care au murit în misiune, în raionul Cantemir.

Un elicopter SMURD plecat din Iați, aflat în misiune medicală, s-a prăbușit, probabil din cauza vremii proaste. Toți cei aflati la bord – pilotul şi copilotul, doctoriţa şi asistentul – au murit. Autorităţile moldovene au deschis o anchetă.

Astăzi, în toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat, iar la ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor accidentului aviatic, prin păstrarea unui moment de reculegere.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și-a exprimat profundul regret în legătură cu prăbușirea elicopterului, soldată cu pierderi de vieți omenești.

„Îmi exprim profunda compasiune și transmit condoleanțe familiilor membrilor echipajului SMURD, care și-au pierdut viața încercând să salveze o altă viață. Este un moment trist pentru cetățenii de o parte și de alta a Prutului și pentru mine personal”, arată Timofti, într-un mesaj postat pe site-ul președinției.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chișinău transmite sincere condoleanțe și gânduri de profundă compasiune statului român și familiilor îndurerate, pentru pierderea celor patru angajați SMURD.

„Activitatea SMURD în Republica Moldova este una de apreciat la cel mai înalt nivel, având o contribuție incontestabilă pentru fiecare intervenție realizată pe teritoriul țării noastre. Tragicul accident de astăzi este regretabil pentru ambele state, fiind o pierdere incomensurabilă pentru noi toți”, subliniază MAI.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis și de Ministerul Apărării de la Chișinău: „Dumnezeu să-i ierte pe cei patru eroi, care au murit la datorie, încercând să salveze vieți”.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit joi în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova. În accident au murit patru persoane — pilotul, copilotul, un medic și un asistent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...