icon

Compania Ericsson intenţionează să-şi extindă operațiunile în Republica Moldova

02-06-2016 14:27
2,522

Acţiunile Guvernului privind îmbunătăţirea mediului de afaceri şi oportunitățile oferite de implementarea Legii privind crearea parcurilor IT virtuale, au fost discutate, astăzi, în cadrul întrevederii dintre Prim-ministrul Pavel Filip şi noul Preşedinte Ericsson pentru Europa de Sud-Est, Marie Large.

 

Premierul a informat reprezentanţii companiei despre paşii întreprinşi de Executiv pentru asigurarea în Republica Moldova a unui mediu de afaceri atractiv şi competitiv pe plan regional. Între aceștia: instituirea moratoriului la controalele de stat, reducerea numărului organelor de control de la 69 la 10, plus 4 regulatori independenţi, asigurarea unor reguli clare de activitate pentru business.

 

În mod special, Pavel Filip s-a referit la oportunităţile oferite pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul viitoarelor parcuri IT, care urmează să-şi înceapă activitatea de la 1 ianuarie 2017. Legea respectivă a fost votată de Parlament în a doua lectură, iar acum se elaborează cadrul conex pentru implementarea ei. O noutate este introducerea unui impozit unic de 7% din vânzări pentru rezidenţii parcului. În paralel se lucrează la revederea programelor şcolare privind educaţia digitală şi la lansarea Centrului de Excelenţă în IT, care ar pregăti specialişti de calificare înaltă pentru sectorul TIC.

 

Preşedintele Ericsson pentru Europa de Sud-Est, Marie Large, a apreciat pozitiv iniţiativele Guvernului de îmbunătăţire a mediului de afaceri şi a confirmat interesul companiei pe care o reprezintă de a activa în carul Parcurilor IT virtuale. Oficialul a menţionat intenţia de extindere a Centrului Operațional de Administrare a Rețelelor Ericsson din Europa de Sud-Est, amplasat la Chişinău.

 

Pavel Filip a mulţumit reprezentanţilor companiei pentru investiţiile făcute în economia ţării şi i-a încurajat să-şi extindă afacerile în Republica Moldova, creând noi locuri de muncă.

 

Compania Ericsson este lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații.  Compania are clienți în peste 180 de țări și susține rețele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonați, iar 40% din traficul mobil mondial revine rețelelor Ericsson. 

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31