Reacția ANRE la majorarea preţului la carburanţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică anunță dezbateri publice la care va fi examinată legalitatea majorărilor prețurilor la produsele petroliere, asta după ce astăzi stațiile de livrare a carburanților, la pompa, au scumpit benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani, iar prim-ministrul Pavel Filip a expediat o scrisoare în adresa conducerii ANRE în care îi solicită acest lucru.

ANRE anunță că s-a autosesizat în privința majorărilor prețurilor la produsele petroliere și că operatorii petrolieri au încălcat Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată în martie curent de Consiliul de Administraţie.

Astfel, Consiliul de Administrație al ANRE anunță pentru luni, 30 mai, ora 15.00, desfășurarea unei ședințe publice la care vor fi examinate legalitatea majorărilor prețurilor la produsele petroliere principale.

La ședință sunt invitaţi reprezentanţi ai operatorilor de pe piața produselor petroliere, ai structurilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale interesate, experți în domeniul energetic, jurnalişti, alte persoane interesate.

Una dintre cele mai importante companii petroliere din Republica Moldova a afișat luni prețuri mai mari la sortimentele de benzină, iar astăzi stațiile de livrare a carburanților, la pompa, au scumpit benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani.

Majorările operate de petroliști vin după ce la sfârșitul lunii martie Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat o nouă Metodologie de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, prin care a fost schimbată conceptual modalitatea de stabilire a prețurillor de comercializare cu amănuntul la benzină, motorină și la gazul lichefiat.

ANRE anunța atunci că prețurile la pompă vor fi mai mici după implementarea noii strategii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...