icon

Premierul a discutat agenda de reforme a Guvernului cu reprezentanţi ai mediului de afaceri

24-05-2016 17:22
1,009

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții mediului de afaceri, membri ai Camerei de Comerţ Americane din Republica Moldova, ai Asociaţiei Business-ului European şi ai Asociaţiei Investitorilor Străini.

 

Discuțiile s-au axat pe agenda de reforme a Guvernului privind ameliorarea climatului investițional și susţinerea mediului de afaceri. În context, Pavel Filip a vorbit despre reformele derulate de Executiv pe termen scurt în sectoarele financiar-bancar, justiție și anticorupție, reglementarea activității de întreprinzător.

 

„Acest Guvern are voinţă multă, este determinat să faca reforme, totodată valorile după care ne conducem creează premisele necesare pentru a avea transparenţă în activitate şi discuţii sincere cu societatea. Cât ţine de viziuni, vreau să vă spun că scopul nostru final sau Proiectul de ţară este ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască bine, aici acasă, într-o ţară construită în baza valorilor europene. Doar în aşa mod, se poate crea un mediu favorabil pentru toţi”, a menţionat Pavel Filip.

 

Premierul s-a referit în mod special la măsurile întreprinse de Executiv pentru facilitarea activităţii mediului de afaceri: instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, reducerea numărului de acte permisive, implementarea conceptului de Ghişeu unic şi reformarea instituțiilor de control.

 

”Până la ora actuală au fost elaborate mai multe amendamente legislative, care au ca scop crearea transparenţei şi previzibilității controalelor de stat. Totodată, începând cu anul viitor, vom reduce numărul instituţiilor cu funcţii de control, astfel ca, din 69 în prezent, să avem numai 10 entităţi abilitate să efectueze controale şi 4 regulatori naţionali”, a conchis Pavel Filip.

 

În finalul întâlnirii, au fost analizate posibilităţile de creare a unei platforme interactive de comunicare permanentă privind problemele şi obstacolele pe care le întâlnesc antreprenorii, inclusiv prin intermediul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, din componenţa căruia fac parte şi reprezentaţi ai mediului de afaceri. 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30