Șevciuk își schimbă retorica: Agenții economici din Transnistria sunt interesați de piața UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Transnistria se reorientează spre Uniunea Europeană. Piața de desfacere a UE devine atractivă pentru agenții economici transnistreni, a declarat așa-zisul lider al regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.

„Pentru agenții economici din Transnistria piața europeană este importantă, în contextul crizei economice regionale”, a declarat Șevciuk.

Așa-zisul lider al regimului separatist de la Tiraspol a subliniat importanța compromisului găsit în comerțul dintre Transnistria și UE după 31 decembrie 2015.

„Suntem interesați să avem relații economice cu toți vecinii, care sunt în imediata apropiere”, a mai spus Șevciuk.

De menționat că Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) a fost extinsă de la 1 ianuarie 2016 pe întreg teritoriul Republicii Moldova, incluzând regiunea transnistreană.

Regiunea transnistreană trece printr-o criză economică profundă. Indicatorii economici au scăzut la toate capitolele. Doar în primele 3 luni ale anului curent cifra de afaceri a regiunii transnistrene a scăzut cu 25% față de aceeași perioadă a anului 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...