Eveniment

Moldoveanul care a înotat canalul La Manche inaugurează un stadion de fotbal în s. Brăviceni

Stadionul a fost construit conform standardelor europene, cu resursele financiare proprii ale dlui Lazarenco. Campania Cupa Verde constă în formarea a trei echipe de fotbal, de copii și extinderea ei pe întreg teritoriul țării, în special în localitățile rurale.

Inaugurarea stadionului va avea loc mâine, 25 mai 2016, când va fi lansată și campania Cupa Vede, începând cu ora 10.30, satul Brăviceni, raionul Orhei (50 de km de la Chișinău).

„Stadionul l-am construit și dăruit copiilor din localitatea mea de baștină, Brăviceni, în cinstea dl Gheorghe Lașco, profesorul de sport din localitate”, spune Ion Lazarenco-Tiron. El își propune să înoate cele 7 strâmtori sau canale de cursă lungă și foarte greu de înotat din lume, rezultat obținut de doar șase persoane de pe glob. Până acum, Ion a înotat trei din cele șapte (Gibraltar, La Manche, strâmtoarea Nordică). În 2016 planifică să înoate Canalul Catalina (California, SUA) și Canalul Molokai (Hawaii). Fondurile colectate în cadrul acestor evenimente, atât din partea membrilor diasporei, cât și din partea sponsorilor corporativi vor fi folosite pentru proiectul "Sportul unește".

Programul DIASPORA ENGAGEMENT HUB este implementat de BRD, cu susținerea OIM Moldova, în cadrul proiectului "Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării", finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *