PLDM propune privatizarea pensiunii din Holercani

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Grigore Cobzac, a înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului un proiect de lege care prevede privatizarea Î.S. “Pensiunea din Holercani” aflată la bilanțul Cancelariei de Stat.

Grigore Cobzac menţionează în nota informativă a iniţiativei legislative că nu există argumente convingătoare pentru a menţine acest patrimoniu în proprietatea statului. Din contra, din punct de vedere economic, întreprinderea înregistrează pierderi financiare.

„Pentru anii 2012 – 2015 costurile de întreţinere, inclusiv modernizări şi reparaţii, au constituit 25 267 700 lei. Acoperirea acestor cheltuieli din alte surse decât banii publici au fost în mărime de 5 823 200 lei. Diferenţa de 19 444 500 lei s-a finanţat din bugetul de stat şi din contractele de comodat şi servicii cu plată acordate Preşedinţiei RM, Guvernului, Parlamentului, Băncii Naţionale, Procuraturii Generale, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Serviciului Vamal, Cancelariei de Stat, Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi separat a tuturor ministerelor din Guvern”, scrie deputatul în nota informativă.

La bilanţul Î.S. „Pensiunea din Holercani” sunt înregistrate terenuri cu o suprafaţa de peste 65 de ha, 18 vile, 4 căsuţe, 2 hoteluri, mai multe blocuri administrative şi tehnice.

Sursa imagine: agora.md

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.