Pagubele se ridică la peste şapte milioane de lei, declară primarul satului. Oamenii sunt disperaţi şi spun că se confruntă cu această problemă al treilea an, iar singura lor scăpare ar fi un sistem antigrindină. Deşi de la dezastru a trecut aproape o săptămână, autorităţile nu au intervenit nici măcar pentru a evalua pierderile. 
 
Victor Roşca nu mai poate recolta nimic de pe cele opt hectare de viţă de vie pe care le are în Carahasani. Este disperat pentru că munca lui de un an şi banii investiţi s-au dus pe apa sâmbetei într-o oră, atât cât a durat ploaia. 
 
Ploaia torenţială şi grindina care s-au abătut săptămâna trecută peste satul Carahasani au afectat şi câteva hectare de livezi de pruni, piersici şi cireşi. Printre cei care au avut de suferit este şi Mihai Jucă. El are două hectare de livadă, care înseamnă singura sursă de venit a familiei sale.
 
Agricultorii se plâng că se confruntă cu această problemă al treilea an consecutiv, iar statul nu a intervenit niciodată pentru a-i ajuta. Ei solicită măcar un sistem antigrindină, care să-i scape de dezastru.
 
La o primă estimare, autorităţile din Carahasani spun că grindina a afectat peste 600 de hectare de terenuri agricole.
 
Directorul adjunct al Serviciului Antigrindină, Lilian Ungureanu, a declarat că ştie despre această problemă, dar, din lipsă de bani, sistemul antigrindină din zona de sud nu va fi relansat prea curând. 
 
Fermierii spun că s-au adresat cu o solicitare către Guvern pentru a fi ajutaţi. Contactat de Jurnal TV, Serviciul de presă al Executivului ne-a spus că problema va fi discutată în cel mai scurt timp în şedinţă, Totodată, ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a declarat că nu ştie cu cât vor fi despăgubiţi agricultorii, întrucât nu i s-au prezentat încă informaţii privind pagubele provocate de grindină.