Contrabandă cu MAN-ul! 98 000 ţigarete, ridicate la postul vamal Leușeni

Un cetățean român a încercat să transporte prin contrabandă 98 000 țigarete, cu un camion „Man”, care tracta o remorcă “SCHMITZ”. Inspectorii vamali de la Leuşeni însă i-au anihilat tentativa.

Bărbatul s-a ales cu amendă contravențională, marfa a fost reținută în vederea confiscării și, în plus, aceasta urmează să achite contravaloarea remorcii în care erau dosite produsele de tutungerie.

Astfel, Serviciul Vamal a anunţat că la postul vamal Leușeni, pe pista de ieșire din țară s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un camion „Man”, care tracta o remorcă “SCHMITZ”, ambele cu numere de înmatriculare străine.

Conform actelor de însoțire, unitatea auto aparținea unui transportator înregistrat în România și se deplasa din Republica Moldova fără marfă. Deși, șoferul, un cetățean român în vârstă de 25 ani, a declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

Angajații vamali acționând în baza indicatorilor analizei de risc, au dispus efectuarea controlului fizic, utilizând tehnica specială de control.

Un alt temei pentru vameși a servit faptul, că în Republica Moldova unitatea de transport tractând aceeași remorcă a intrat fără marfă și peste un interval de 3 ore a revenit la frontieră la fel fără încărcătură.

În cadrul controlului cu raze ”X-RAY” a fost stabilit, că  în construcția remorcii sunt localizate obiecte străine, iar ulterior ca rezultat al controlului fizic au fost depistate mai multe cutii și saci ticsiți cu produse de tutungerie.

De menționat, că cele 4 900 pachete de țigări erau dosite în vederea transportării ilicite, șoferul având ca scop ulterioara comercializare a acestora pe piața neagră din UE.

În baza cazului dat a fost întocmit un proces verbal. Marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar făptașul urmează să achite o amendă în cuantum de 3 mii lei. Concomitent, va fi confiscată remorca sau încasată contravaloarea acesteia.

tigari contrabanda

tigari contrabanda

tigari contrabanda

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.