Incredibil! “Bunica bate toba” a apărut pe scena Eurovisionului 2016 din Suedia

Incredibil! Copia Lidiei Bejenari, bunica de la Văleni, care a bătut toba alături de „Zdob şi Zdub” în 2005 pe scena Eurovisionului, a apărut aseară în show-ul din marea finală a concursului european ce a avut loc în Suedia.

„Bunica”, îmbrăcată în haine asemănătoare cu cele în care a evoluat în 2005 pe scena Eurovisionului şi purtând renumita tobă, a reapărut pe scena de la Stockholm alături de alţi reprezentanţi care s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului  în cadrul acestui prestigios concurs.

Astfel, ieri seara în finala concursului prezentatorii galei de la Stockholm Petra Mede si Mans Zelmerlow au interpretat piesa „Love love peace peace”, în timpul căreia pe scenă au apărut cei care au devenit memorabili prin apariţiile lor.

Cei doi prezentatori suedezi şi-au propus să demonstreze “cum poţi să câştigi Eurovisonul”.„Tobele, trebuie să fi neapărat tobe, mai ales dacă sunt şi toboşari  muşchioşi. Este o variantă foarte folositoare în zilele noastre. Sau o altă alterativă utilă ar fi să faceţi opusul – să mergi cu bunica”, a relatat reţeta succesului prezentatoarea Petra Mede.

“Bunica” noastră a apărut printre primele, alături de câştigătorul Eurovisionului belarusul Alexandr Rybak, cu renumita sa vioară, trupa finlandeză Lorzii, dar şi de copia unui alt câştigător Dima Bilan care desigur că a apărut împreună cu “patinatorul Evgheni Pliuşcenko”.

[youtube id=”aMgW54HBOS0″]

Reamintim că Lidia Bejenari din satul Văleni, raionul Cahul, a ieşit pe scena Eurovisionului în anul 2005 alături de” Zdob şi Zdub”.

Concursul a făcut-o vedetă şi i-a adus o distincţie de la preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, care a decorat-o cu medalia Meritul Civic.

Piesa “Bunica bate toba”, interpretată de formația “Zdob și Zdub” la concursul Eurovision din anul 2005, i-a adus ţării noastre cel mai bun rezultat de până acum. Zdubii s-au clasat atunci pe locul șase.

După evoluţia de la acest concurs solistul trupei Roman Iagubov a declarat că Zdubii  au lansat o nouă modă la Eurovision. „Mulţi şi-au dat seama că trebuie să uimeşti prin apariţie, show-ul tău saăfie memorabil. Cine s-ar fi gândit să aducă pe scena o bătrânica de la ţară care să bata toba mare?’, a declarat solistul Roman Iagubov.

eurovision 2016 bunica bate toba

Iată cum a arătat în 2005 adevărata bunică de la Văleni alături de Zdob şi Zdob.

Zdob si Zdub

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.