Nume
Parola
Vizualizări: 4293
Ziua Europei a fost marcată la Bălți printr-o expoziție de caricaturi și un flashmob în centrul orașului
Bălți, 14 Mai 2016 — Ziua Europei la Bălți a fost marcată sâmbătă, 14 mai, prin vernisarea unei expoziții de caricaturi despre nivelul de trai în Republica Moldova și cel din statele membre ale Uniunii Europene. Concomitent, un grup de voluntari ai Centrului „Pro-Europa” Bălți au realizat un flashmob și au distribuit în centrul orașului materiale informative despre Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Centrul „Pro-Europa” Bălți, cu sprijinul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” și Consulatul General al României în Bălți.

„La Bălți sunt mulți cetățeni interesanți de valorile europene, fapt pe care l-am putut vedea astăzi, în centrul orașului. Europa nu are frontire, ca spațiu al drepturilor și libertăților omului. Îmi pare bine că împreună cu partenerii noștri reușim de câțiva ani la rând deja să asigurăm continuitatea marcării Zilei Europei la Bălți, în special, dar și în alte localități din Regiunea de Dezvoltare Nord”, susține Ion Bodrug, director ADR Nord.

La eveniment a participat și Consulul General al României la Bălți, Mihail Baciu, în calitate de oaspete de onoare.

Activitățile menționate, organizate pentru a susține procesul de promovare a valorilor europene în țara noastră, se înscriu în contextul campaniei naționale dedicată Zilelor Europei în Republica Moldova.

www.adrnord.md