În următorii trei ani, locuitorii din autonomia găgăuză şi din raionul Taraclia vor beneficia de oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, de noi locuri de muncă, precum şi de servicii publice mai calitative. Acestea sunt scopurile proiectului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii”.

„Cetăţenii Uniunii Europene, îi am în vedere pe plătitorii de taxe şi impozite, vă oferă 6,5 milioane de euro pentru acest proiect. Ceea ce putem noi să facem este să vă susţinem financiar, dar iniţiativa de dezvoltare trebuie să vină de la voi, de la oameni, la fel ca şi reformele, ele trebuie să fie realizate de locuitorii Republicii Moldova, inclusiv de cei din Găgăuzia”, a declarat şeful delegaţiei UE, Pirkka Tapiola.

„Ne-aţi dat undiţa! În sală sunt prezenţi cei care urmează să prindă peştele. Vreau să spun că peşti sunt destui, rămâne doar să-i prindeţi cu iscusinţă. De aceea, vă mulţumim pentru participarea şi implicarea în acest proiect”, a spus, la rândul său, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Menţionăm că proiectul „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii” este finanţat de Uniunea Europeană şi va fi implementat de PNUD în perioada 2016-2018. Proiectul va fi orientat pe trei direcţii de bază şi anume: dezvoltarea agriculturii, susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii şi renovarea infrastructurii sociale în 20 de comunităţi locale.