(VIDEO) Tentative de contrabandă cu peste 44.000 țigarete, dejucate de „vameșii” patrupezi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În doar două zile, inspectorii posturilor vamale Leușeni, Sculeni și Cahul au descoperit, cu ajutorul câinilor dresați pentru depistarea mirosului de tutun și drog, pese 44 mii de țigarete de diverse mărci, ascunse în trei autovehicule ce urmau să iasă din țară.

Primul incident a avut loc ieri, 12 mai, la Leușeni, unde pentru control s-a prezentat un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 45 de ani. Bărbatul efectua cursa neregulată Chișinău – Roma cu un autocar de marca „Setra”, fiind însoțit de 17 pasageri. Șoferul și călătorii au declarat verbal doar lucruri personale, menționând că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate organului vamal conform legislației.

În baza analizei de risc și a vigilenței inspectorilor din post, unitatea auto a fost supusă controlului nedistructiv prin scanare cu aparatul X-RAY Rapiscan. Urmare a scanării, a fost dispusă efectuarea unui control fizic amănunțit al autocarului, cu implicarea inspectorului chinolog și a câinelui Mark. În zona aripei din dreapta spate, patrupedul antitabac a indicat prin reacție prezența mirosului de tutun, de unde au și fost extrase 1.840 pachete de țigări „Winston” și „L&M”, fără timbru de acciz.

Alte 2.600 bucăți țigarete de marca „Winston Blue”, timbrate în Republica Moldova, au fost depistate la Sculeni, cu ajutorul patrupedului Dona. Produsele de tutungerie erau ascunse în rezervorul dublu pentru combustibil al unui „Volkswagen Passat”, ridicarea lor fiind posibilă doar după ce angajații vamali au eliminat un capac metalic artizanal, fixat cu o cheie specială.

În al treilea caz, câinele antitabac Angy și inspectorii postului vamal Cahul au descoperit 5 600 țigarete „Ashima”, produsele fiind dosite în torpedoul autoturismului de marca „Ford Mondeo”.

Autoritatea vamală a dispus confiscarea țigărilor și reținerea celor trei autovehicule. Contravenienții vor achita amenzi în valoare totală de 9 mii lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...