Linkuri accesibilitate

Super Premier League


Fanii Leicester City celebrează victoria
Fanii Leicester City celebrează victoria

Leicester e campioana Angliei dar restul e un mister. De ce și cum a ajuns Leicester campioană nu e clar. O echipă aproape retrogradată sezonul trecut cîștigă campionatul, după 38 de meciuri în care a pornit cel mai adesea fără șansă de victorie. S-a scris, deja, enorm despre Leicester dar răspunsul lipsește, deși multe argumente stau în picioare. Da, Leicester a adus jucători obscuri pe bani puțini pentru că a avut ochi bun și a văzut valoarea acolo unde alții n-au văzut nimic. Da, Leicester a dezvoltat o psihologie de învingător și a crezut în permanență că nu există adversar prea puternic. Cu toată asta surpriza e intactă și Leicester e cel mai mare eveniment de mulți ani, în fobal, în Anglia și, de fapt, în toată Europa.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

Cu toate astea, povestea uluitoare a clubului Leicester nu închide interesul pentru campionatul englez. Finalul continuă drama care dă puterea și gloria campionatului în Anglia. Oricine poate cîștiga sau pierde în fața oricui. Există cluburi bogat dar nu există cluburi mărunte. Există puteri dar, culmea,nu există favoriți. Exemplele curg. Meci după meci, echipe care nu aveau nici un interes să se lupte cîșltigă, în deplasare, în fața unor echipe teoretic mai bune care se bat pentru titlu. Tottenham trebuia să cîștige meciul cu Chelsea și asta ar fi menținut-o în lupta pentru titlu. Chelsea nu avea nici o miză. Tottenham conduce cu 2-0 în minutul 70 dar Chelsea a egalat și Tottenham e scoasă din luptă. În etapa următoare, Swansea, un club minusucul, apare la Londra unde distruge Tottenham cu 4-1. West Ham joacă acasă cu Manchester United care are nevoie măcar de un punct pentru a prinde un loc în Liga Campionilor. West Ham e condusă cu 1-0 și 2-1 dar egalează și cîștigă cu 3-2.

Chelsea vs Tottenham Hotspur
Chelsea vs Tottenham Hotspur

Rezultatul e un campionat frenetic și, dacă se poate spune așa, profund democratic. În fond, dacă Leicester e marea senzație, campionatul Angliei e marele cîștigător. Reputația campionatului englez e consolidată și spune, pur și simplu, că Prmier League e cea mai frumoasă competiție din lume. În fotbal și în spiritul care ține sportul curat.

XS
SM
MD
LG