Nume
Parola
Vizualizări: 4515
Ziua Europei, sărbătorită la Șoldănești. Directorul ADR Nord: „Să vorbim cu cetățenii despre beneficiile apropierii de Europa”
Șoldănești, 11 Mai 2016 — Orașul Șoldănești a sărbătorit miercuri, 11 mai, Ziua Europei. Evenimentul, devenit o frumoasă tradiție în localitățile din Republica Moldova, a debutat cu inaugurarea unei expoziții de desene și obiecte de artă dedicată Europei, organizată de grădinițele și școlile din localitate în holul Consiliului raional Șoldănești.

Activitățile de astăzi de la Șoldănești, cu genericul „Europa la noi acasă”, se înscriu în contextul campaniei naționale dedicată Zilelor Europei în Republica Moldova.

La eveniment au participat autorități publice locale din raionul Șoldănești, personalități din nordul Republicii Moldova, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale.

Invitat la eveniment de Consiliul raional Șoldănești, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a felicitat pe locuitorii raionului Șoldănești cu prilejul Zilei Europei, menționând că sărbătorirea Europei în regiunile Moldovei a devenit o frumoasă tradiție.

„Mă bucur foarte mult că sărbătorirea Zilei Europei are continuitate în regiunile țării. Împreună cu partenerii noștri, dorim să-i familiarizăm pe toți concetățenii, de la mic la mare, cu valorile și principiile Uniunii Europene. Să vorbim cu cetățenii despre beneficiile apropierii de Europa, despre proiectele de dezvoltare regională realizate în țara noastră grație suportului pe care ni-l oferă partenerii noștri europeni”, a menționat directorul ADR Nord.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei, autoritățile locale din Șoldănești au prezentat participanților la eveniment mai multe proiecte cu finanțare din surse europene și naționale, referindu-se la importanța continuării vectorului de dezvoltare actual.

După partea oficială a evenimentului, Ziua Europei la Șoldănești a culminat cu organizarea unui concurs de desene pe asfalt și a unui concert cu participarea copiilor din Șoldănești.

www.adrnord.md