Reacția vicepreședintelui Consiliului Atlantic la vizita lui Plahotniuc în SUA/ VIDEO

Vicepreședintele Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a înregistrat un mesaj video despre vizita vice prim-ministrului Octavian Calmîc din care a făcut parte și democrații Victor Osipov și Vladimir Plahotniuc.

”Această vizită a stârnit multe întrebări și controverse în Republica Moldova. De aceea aș dori să clarific și să concretizez anuminte momente. Consiliul Atlantic este o organizație de politică externă independentă, non-partizană și non-profit. Noi lucrăm la consolidarea relațiilor transatlantice și desfășurăm o serie de programe focusate în mod special pe estul Europei. De fapt, suntem pasionați de estul Europei și încurajăm aspirațiile Moldovei, Ucraine , Georgiei și altor țări din regiune de a deveni parte a Uniunii Europene, precum și a comunității trans-atlantice”, a spus Wilson.

În context, Wilson a menționat că e de părere că următorii ani vor fi relativi grei pentru Republica Moldova pentru că există un grad de anxietate și indecizie privind viitorul Europei de Est și a Moldovei, în mod special.

“Pe de altă parte, noi cei de la Consiliul Atlantic aflați la Washington, dar și în capitalele europene, considerăm că Moldova trebuie și va reuși să devină un membru al comunității transatlantice. Nu în utlimul rând, vom fi alături de Moldova, de liderii poltici și de societatea civilă. Vom ridică întrebările dureroase ca să îndreptăm țara în direcția corectă. Ne dorim să jucăm un rol corect și semnificativ în susținerea aspirațiilor Republicii Moldova”, a adăugat oficialul.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.