Nume
Parola
Vizualizări: 1614
În atenția APL din Regiunea de Dezvoltare Nord! Primirea dosarelor la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020 se încheie la 3 mai, ora 16.00
Bălți, 27 Aprilie 2016 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord aduce la cunoștința autorităților publice locale (APL) de nivelurile I și II că data limită până când pot fi depuse dosarele la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020 este marți, 3 mai 2016, ora 16.00!

Amintim că APL de nivelurile I și II municipiul Bălți și cele 11 raioane din Regiunea de Dezvoltare Nord (Briceni, Edineț, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Soroca) pot depune notele conceptuale de proiect în incinta ADR Nord, care își are sediul în municipiul Bălți, Piața Vasile Alecsandri, 8.

IMPORTANT! Notele conceptuale de proiecte vor fi prezentate în original, inclusiv două copii, precum și în versiune electronică (CD). Setul de documente urmează a fi prezentat într-un plic sigilat, iar pe plic trebuie să fie indicate informații despre aplicant, denumirea proiectului, domeniu și sintagma „A nu se deschide înainte de sesiunea de deschidere”.

După data de 3 mai, vor urma mai multe etape de evaluare a notelor conceptuale de proiecte înaintate pentru finanțare. Pentru proiectele aprobate de către Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord la cea de-a doua etapă a Concursului va fi necesară completarea cererilor de finanțare. Ulterior, acestea vor fi evaluate de o comisie interministerială.

Lista proiectelor selectate în urma Concursului va fi publicată pe site-ul ADR Nord, după ce vor fi incluse, prin Hotărâre de Guvern, în Documentul Unic de Program pentru anii 2017-2020.

Menționăm că proiectele depuse la Concurs trebuie să fie în domeniile: infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice. Proiectele desemnate câștigătoare urmează să obțină finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

DETALII despre Concurs se găsesc pe site-ul ADR Nord:

► http://adrnord.md/libview.php?l=ro&idc=195&id=2499

Pentru mai multe detalii despre procedura de completare și depunere a documentelor, vă recomandăm să luați legătura cu specialiștii din cadrul Secției managementul proiectelor a ADR Nord: tel. (0231) 25646; e-mail: smp.adrnord@gmail.com.

www.adrnord.md