icon

Guvernul va accelera implementarea proiectelor de infrastructură

26-04-2016 18:00
1,157

Situația curentă privind implementarea proiectelor de infrastructură, programele de finanțare și reformele derulate în acest sector au fost principalele subiecte abordate la reuniunea Comitetului de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor şi căilor ferate şi a instituţiilor financiare internaţionale în sectorul infrastructurii rutiere. Ședința a fost prezitată de Prim-ministrul Pavel Filip.

 

Premierul Pavel Filip a subliniat necesitatea implicării active a instituțiilor de ramură în dezvoltarea infrastructurii naționale și înlăturarea tuturor carențelor pentru a asigura implementarea în termenii stabiliți a proiectelor de infrasatructură.

 

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea, a prezentat situația cu privire la valorificarea granturilor oferite de partenerii de dezvoltare pentru reabilitarea drumurilor naționale, rezultatele implementării Strategiei naționale a siguranței rutiere, precum și barierele cu care se confruntă în acest proces.

De asemenea, membrii Comitetului au pus în discuție stadiul de implementare a Acordului cu Uniunea Europeană privind spațiul aerian comun. În acest context, a fost făcut un schimb de opinii privind ajustarea cadrului legal, care va facilita realizarea angajamentelor asumate, soluțiile pentru dezvoltarea şi reabilitarea căii ferate în vederea creşterii capacităţii de transport de mărfuri şi pasageri.

 

Comitetul de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor şi căilor ferate internaţionale în sectorul infrastructurii rutiere a fost instituit conform dispoziţiei Guvernului din 14 martie 2008 în vederea monitorizării corectitudinii şi transparenţei implementării proiectelor cu privire la dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova, cu ajutorul financiar al partenerilor externi. 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31