Doi bărbați reținuți pentru vinderea drogurilor în valoare de 100 mii lei

forbidden flower

Doi bărbați de 27 și respectiv 30 de ani, domiciliați în mun. Chișinău și raionul Cahul, sunt suspectați de comercializarea substanțelor narcotice.

După o lună de documentare, Direcția Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au reținut în flagrant doi bărbați în timp ce transportau substanțe narcotice spre capitală. Aceștia comercializau drogurile pe teritoriul raionului Cahul și mun. Chișinău.

Ca urmare a perchezițiilor, în ușile din spate a automobilului au fost depistate 2 kilograme de marijuana, ambalate în pachete din polietilenă. Iar la domicilii au fost depistate și ridicate aproximativ 20 grame de amfetamină, 1 kg de marijuana și un pistol de model “Bereta” păstrat ilegal, sustras din una din țările UE. În cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vina. Dacă drogurile erau comercializate, aceștia ar fi avut un venit de 100 de mii lei.

Unul dintre suspecți este reținut pentru 72 de ore, iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate. În acest caz a fost inițiată o cauză penală, suspecții riscând o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani. În continuare se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație pentru identificarea tuturor membrilor grupului criminal, precum și complicitatea figuranților la alte infracțiuni.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.