Cinci tineri, reţinuţi! Cu cagule pe cap au pătruns într-o stație PECO din oraşul Hânceşti

Cinci tineri de 20 și respectiv 24 de ani, domiciliați în Dondușeni, Fălești și Hâncești sunt cercetați de poliție, fiind suspectați de tâlhărie și tentativă de jaf, comise în oraşul Hâncești și raionul Dondușeni.

Ca urmare a investigațiilor, s-a stabilit că trei persoane necunoscute cu cagule pe cap, unul dintre care înarmat cu un pistol, au pătruns într-o stație PECO din Hânceşti, unde i-au ameninţat pe operatori cu aplicarea violenţei, lovindu-i cu un pistol în regiunea capului, după care în mod deschis au sustras peste 2 000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigații suspecții au fost identificați și reținuți, fiind escortați la inspectoratul de poliție, pentru audieri.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile și automobilele suspecților, polițiștii au depistat  armele pe care indivizii le-au folosit la comiterea infracțiunilor: un  pistol pneumatic, un pistol ,, pugaci”, un cuțit și un baston.

Totodată, în cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că unul din făptași a fost implicat într-un caz similar,  comis în raionul Dondușeni în complicitate cu alți doi indivizi.

Aceștia, au amenințat cu un pistol operatorul unei stații PECO, în vârstă 64 de ani. Datorită reacționării promite a poliției, tentativa de  jaf a fost curmată, iar indivizii reținuți.

Patru suspecți implicați în aceste infracțiuni au primit mandat de arest pentru 30 de zile, iar al cincilea urmează să fie anunțat în urmărire penală. Făptașii își recunosc vina pe deplin.

În ambele cazuri au fost inițiate câte o cauză penală pentru jaf și tâlhărie, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Imaginile video surprinse de camera de luat vederi a staţiei PECO pot fi văzute AICI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.