Ultimul lot de colete alimentare, oferite de către Guvernul României, a ajuns la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a recepționat astăzi ultimul lot de colete alimentare oferite de către Guvernul României. Astfel, ultimele 7.500 colete din totalul de 20.000 colete alimentare au fost transportate, prin vama Leușeni, cu cinci autotrenuri la depozitele Agenției Rezerve Materiale.

Coletele cu produse alimentare conțin făină, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, sunt fabricate în România și au certificate de calitate și siguranță alimentară conform standardelor Uniunii Europene.

Totodată, Centrul Naţional de Sănătate Publică a eliberat avizul sanitar pentru coletele alimentare, conform procedurii de verificare a siguranței alimentelor. Greutatea unui colet de circa 10 kg, iar ambalajul conține un text imprimat cu specificarea conținutului din interior.

La indicația viceprim-ministrului Gheorghe Brega, coletele alimentare vor fi distribuite integral prin toate raioanele până luni, 25 aprilie, iar comisiile teritoriale for livra alimentele destinatarilor indicați până joi, 28 aprilie. Astfel, copiii cu dizabilități și persoanele cu dizabilități severe din copilărie, beneficiari ai acestor colete, vor avea disponibile produsele alimentare pentru sărbătorile Pascale.

În cazul persoanelor cu dizabilități severe imobilizate la pat, coletele alimentare vor fi transportate la domiciliul acestora.

Procesul de distribuire a zahărului și a coletelor alimentare donate de Guvernul de la București este efectuat într-o manieră transparentă și echitabilă și este monitorizat de Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare, de comisiile raionale și locale pentru repartizarea ajutorului umanitar.

Guvernul României a oferit cu titlu gratuit 1.170,185 tone de zahăr și 20.000 colete alimentare pentru instituții sociale și persoane aflate în dificultate. În luna mai, Republica Moldova urmează să mai primească 16.295 tone de păcură, la fel donate de statul român, destinate prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...