icon

Pavel Filip: „Pentru ca Republica Moldova să fie competitivă, trebuie să stimulăm creativitatea şi dezvoltarea competenţelor practice”

20-04-2016 15:21
547

Prim-ministrul Pavel Filip a îndemnat tinerii să combine creativitatea cu procesul de studiu şi producere pentru că, în acest fel, sunt create lucrurile inedite. Opinia a fost enunţată în cadrul întrevederii de astăzi cu studenţii Universităţii Tehnice a Moldovei (UTM), organizată cu ocazia deschiderii expoziţiei lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul”.

 

În debutul întrevederii, Premierul a ţinut să mulţumească profesorilor pentru studiile de care a avut parte, subliniind că acestea i-au format personalitatea şi au determinat activitatea sa profesională. „Aplic cunoştinţele primite la UTM în activitatea mea zilnică, mai mult ca atât, fiind în funcţia de Prim-ministru, încerc să guvernez ca un inginer”, a menţionat Pavel Filip.

 

Totodată, Şeful Executivului a îndemnat liceenii, care vor urma o facultate, să aleagă specialitatea de inginerie. „Dacă vrem să ne modernizăm şi să avem o dezvoltare a economiei, avem nevoie de foarte mulţi ingineri, care să creeze locuri de muncă şi pentru specialişti în alte domenii. Inginerii sunt cei care ştiu a crea, iar acest fapt este foarte important şi apreciat”, a conchis Prim-ministrul.

 

Premierul Pavel Filip a vizitat şi şantierul de construcție al Centrului de Excelență în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor „Tekwill”, care urmează a fi deschis în luna septembrie curent. Acesta va pune la dispoziția studenților laboratoare și săli dotate cu echipamente de ultimă generație, oferindu-le posibilitatea de a implementa în practică cunoştinţele teoretice obţinute. Construcţia Centrului este coordonată de către Asociaţia companiilor din sectorul TIC, în parteneriat cu UTM, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, cu suportul Programului SUA pentru dezvoltare internațională USAID şi a Programului Guvernului Suediei SIDA.

 

La finalul vizitei, Şeful Cabinetului de miniştri a participat la inaugurarea Planetariului cu Observatorul UTM, care va monitoriza deplasarea Satelitului Republicii Moldova, ce urmează să fie lansat în curând, şi va înregistra datele transmise de acesta.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30