12:06:00 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Deputați, BRUSCAȚI de MASCAȚI la procesul lui Vlad Filat. Deliu: „Așa ceva nu există nici în triburile nomade”

Politică 19.04.2016 12:15 Vizualizări3948 Autor: Ziarul National


Deputații din fracțiunea liberal-democrată, veniți astăzi să-l susțină pe Vlad Filat la ședința de judecată, au fost bruscați și blocați de mascați pentru a-i opri să comunice cu liderul partidului.

Incidentul a avut loc în momentul în care Vlad Filat a fost scos din sala de judecată. Deputații Maria Ciobanu, Tudor Deliu, Grigore Cobzac și Angel Agache au fost împinși de câțiva mascați care au format un cordon în fața parlamentarilor pentru a-i împiedica să i se poată adresa lui Filat care tocmai a trecut pe alături.

„Ceea ce s-a întâmplat este ieșit din comun. Ne-au împins ca niște brute, iar pe Vlad Filat l-au împins, că era cât pe ce să cadă pe scări. Este strigător la cer. Nu vin cu acuzații către mascați, pentru că ei doar execută ordine. Noi însă suntem deputați și avem acces liber în instituțiile de stat”, a comentat ulterior Deliu.

În cadrul ședinței de judecată de astăzi, cinci deputați liberal-democrați au depus o nouă cerere de garanție personală prin care au cerut plasarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu.

„Cereri similare au depus și un grup de intelectuali, oameni de artă și deputați din primul Parlament, dar și Asociația victimelor represiunilor sovietice. Judecătorii nu au examinat cererile, amânându-le la solicitarea procurorului care a declarat că are nevoie de timp pentru a pregăti argumentele sale. Sperăm că la următoarea ședință de judecată aceste cereri să fie examinate, iar judecătorii să țină cont de voința intelectualilor”, a mai precizat Deliu.

Deputatul a reiterat că modul în care are loc procesul de judecată în cazul lui Filat demonstrează clar că este vorba despre un dosar politic.

„De la 15 octombrie și până în prezent s-a scurs suficient timp pentru ca procurorii să poată acumula probe, înseamnă că nu au ce aduna dacă tot solicită menținerea măsurii preventive de arest”, a opinat Deliu, precizând că procurorii au solicitat astăzi din nou prelungirea arestului cu 30 de zile. Solicitarea urmează să fie examinată la următoarea ședință de judecată.

Tot astăzi, avocatul lui Vlad Filat a cerut judecătorilor să-i permită lui Vlad Filat să comunice cu presa înainte sau după ședința de judecată, iar ședințele de judecată să fie publice.

Prima solicitare a fost respinsă de magistrați.

„Cât privește cea de-a doua cerere, noi am motivat că nu mai există temei pentru a desfășura ședințele cu ușile închise. Procurorii și-au prezentat deja probele, martorii acuzării au fost audiați. Ședințele trebuie să continue în mod transparent pentru ca toată lumea să vadă ce se întâmplă. Procurora a solicitat timp pentru a se expune pe marginea solicitării noastre”, a declarat avocatul Igor Popa.

Acesta a reiterat că nu există niciun document prin care să-i fie interzis lui Vlad Filat să comunice cu presa, iar ceea ce se întâmplă reprezintă abuzuri din partea procurorului și a gardienilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md