Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea după renovare a sediului grupelor de grădiniță a Complexului de Pedagogie Curativă ”Orfeu”

   2972

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la festivitatea de inaugurare a unui bloc nou pentru grupele de grădiniță ale Complexului Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu" din sectorul Rîșcani.

Lucrările de renovare s-au desfășurat în perioada anilor 2012-2015 și au constat în hidroizolarea subsolurilor, montarea acoperișurilor, reparația capitală a interiorului, schimbarea ușilor și geamurilor, termoizolarea fațadelor, amenajarea teritoriului etc. Contribuția Primăriei Chișinău la reparația blocului pentru grupele de grădiniță este de 465 mii lei, surse care au fost alocate la începutul lucrărilor.

În alocuițiunea sa, Dorin Chirtoacă a ținut să aprecieze implicarea și susținerea Guvernului Germanei la renovarea Complexului "ORFEU", care a alocat în acest scop circa 1 milion de Euro. Primarul general a mai remarcat că valoarea investiției părții germane la acest obiectiv este echivalentă cu bugetul anual al Chișinăului pentru reparația tuturor grădinițelor din capitală.

Complexul "Orfeu" este destinat copiilor cu deficiențe mintale severe, care funcționează pe bază de complex educational. Instituția are ca bază pedagogia curativă prin artă. În cele 8 grupe de grădiniță ale instituției sunt educați 57 de copii.

La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului Germaniei, ai Ambasadei germane la Chișinău, ministrul Educației, Corina Fusu, pretorul sectorului Rîșcani, Tudor Călugăreanu, șefa Direcției Educație a municipiului Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, reprezentanți ai organizațiilor de caritate etc.

      

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău