icon

Guvernul a lansat Planul de acțiuni ”Memorie. Onoare. Respect”

16-04-2016 13:23
1,610

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu veteranii războiului din Afganistan din toate raioanele ţării, precum şi cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

 

În cadrul întrunirii, Premierul a anunțat despre lansarea Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, care va reprezenta una din prioritățile echipei de guvernare. Pavel Filip și-a exprimat respectul și aprecierea față de veterani, menționând că aceștia sunt un reper de moralitate și purtători ai păcii și stabilității în țară.

 

„Am pledat pentru un dialog permanent și constructiv cu dumneavoastră, nu numai la întâlniri ocazionale şi evenimentele de comemorare. Tocmai de aceea, am numit un consilier cu responsabilități în domeniul protecției sociale și relații cu veteranii, Ion Coropcean. Totodată, Planul de acțiuni, pe care îl lansăm azi, este o deschidere pe care Guvernul o face în primele 100 de zile de activitate şi vine să consolideze colaborarea cu instituțiile abilitate pentru a îmbunătăți situația veteranilor de război în Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

 

Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, are drept obiective restabilirea politicilor în domeniul asistenței sociale și de drept a veteranilor, stabilirea unui parteneriat durabil cu autoritățile publice centrale și locale pentru asigurarea protecției sociale a veteranilor, cultivarea spiritului patriotic în instituţiile de învăţământ din ţară.

 

La rândul său, Președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan i-a mulțumit Premierului Filip pentru grija manifestată faţă de veteranii de război si i-a înmânat emblema Uniunii în semn de recunoștință și respect.

 

Totodată, în cadrul întâlnirii s-au discutat problemele cu care se confruntă veteranii, precum și căile de soluționare a acestora. În urma discuțiilor, Șeful Executivului a solicitat instituțiilor abilitate să noteze toate doleanţele exprimate de veterani şi să asigure respectarea drepturilor veteranilor de război în Republica Moldova.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30