Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Hașișul depistat la Leușeni acum…

Hașișul depistat la Leușeni acum doi ani a fost nimicit prin ardere

Angajații Poliției de Frontieră au supus nimicirii, prin ardere, a circa 80 kg de hașiș, care au fost depistate în punctul de trecere Leușeni acum doi ani.

Dispunerea nimicirii celor 800 de brichete, păstrate până în prezent în camera corpurilor delicte a Departamentului Poliției de Frontieră, a venit în urma sentinței definitive a Judecătoriei Hâncești. Totodată, conform deciziilor judecătorești, moldoveanul reținut pentru tentativa introducerii în țară a substanțelor narcotice și punerii acestora în circulație, a fost condamnat la nouă ani de închisoare de tip închis.

Amintim că, la data de 1 februarie 2014, pentru valorificarea unei informații operative, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală ai Poliției de Frontieră au stopat, la intrarea în țară prin punctul de trecere Leușeni, un microbuz de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un moldovean de 42 de ani. În timpul verificării mijlocului de transport au fost depistate, în locuri special amenajate, circa 80 kg de hașiș.

În baza celor descoperite și a informațiilor acumulate până la reținere, a fost pornită cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii.