Șelin: Greceanîi nu corespunde pentru postul de primar al Chișinăului

Social-democraţii anunţă că vor participa la crearea unui bloc electoral apolitic care va înainta candidaturile sale la funcţiile de primar şi consilieri ai satelor şi oraşelor.

Zinaida Grecianîi este un candidat care nu corespunde pentru postul de primar al Chişinăului, deoarece nu are experienţă de administrare a oraşului şi pentru că e prea implicată în politică, a declarat Victor Şelin, preşedintele Partidului Social-Democrat, citat de kp.md.

Grecianîi va avea nevoie de patru ani pentru a memoriza denumirile străzilor capitalei, iar în condiţiile în care în oraş au ruginit toate sistemele de apă şi canalizare, ar trebui să reacţionezi rapid la o ordinară „explozie” a ţevilor. Chişinăul are nevoie de un primar care cunoaşte problemele oraşului şi totodată este departe de dispoziţiile politice ale liderilor din Moldova. În consiliul municipal vor ajunge numaidecât reprezentanţii partidelor, care promovează diferite viziuni privind politica externă, de aceea numai un primar general moderat politic va fi capabil să găsească limbaj comun cu toate clanurile politice din consiliu, consideră Şelin.

Potrivit acestuia, social-democraţii vor participa la constituirea unui bloc electoral apolitic, care va înainta candidaturile sale la funcţiile de primar şi consilieri ai satelor şi oraşelor.

Menționăm că PSRM a înaintat-o pe Zinaida Grecianîi drept candidat la funcţia de primar al municipiului Chişinău.

Aceasta a candidat în calitate de reprezentantă a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău la alegerile municipale anticipate din 10 iulie și 24 iulie 2005, dar ambele alegeri nu au fost validate din cauza prezenței scăzute la vot (în jurul a 19%). La alegerile din 10 iulie 2005, Zinaida Greceanîi a fost susținută de 78.018 alegători dintr-un total de aproximativ 618.000 cetățeni cu drept de vot, reprezentând 50,15% din voturi. La alegerile din 24 iulie 2005, 87,7% (96.000) din cei prezenți la urne au votat pentru Zinaida Greceanîi, candidatul Partidului Comuniștilor, în condițiile boicotării alegerilor de către multe forțe politice.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.