În satul Cărpineni, protestul a demarat cu un marş automobilistic. Ulterior, zeci de localnici cu pancarte în mâini s-au adunat în centrul satului.

Unii localnici şi-au exprimat nemulţumirea în versuri.

Reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr i-au invitat pe localnici să se alăture pe 24 aprilie protestului care va avea loc în capitală.

Şi locuitorii satului Călmăţui şi-au exprimat nemulţumirea faţă de starea de lucruri din ţară.

Oamenii din ambele sate au protestat şi faţă de hotărârea Comisiei Electorale Centrale de a respinge iniţiativa Platformei Civice Demnitate şi Adevăr privind organizarea unui referendum republican de revizuire a Constituţiei.

De menţionat că anterior şeful Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a respins învinuirile de influenţă politică şi a declarat că instituţia a acţionat legal. În cadrul protestelor desfăşurate în raionul Hânceşti, oamenii au votat unanim o rezoluţie prin care s-au angajat să nu achite pentru frauda din sectorul bancar, ce a fost pusă ca datorie pe umerii cetăţenilor. Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, vizat în acuzaţiile de mai sus, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.