„Din 898 de primari care suntem aici eu sunt sigur că vreo 700 din ţara asta avem dosare şi „neglijenţa”, acest articol 329, este articolul de serviciu. Pentru cel mai rău anchetator, dacă nu găseşte nimic, invocă art. 329 şi gata”, a declarat Alexei Busuioc.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a refuzat să comenteze declaraţiile primarului de Capaclia. Totodată, Alexei Busuioc şi-a manifestat nemulţumirea faţă de acţiunile de intimidare ale unor aleşi locali, făcând referire la cazul primarului oraşului Taraclia. El a făcut un apel către toţi primarii din republică şi i-a îndemnat să se opună acestui proces.

„Ori ei încetează acest lucru, ori noi trebuie să vedem modalitatea de a acţiona cu toţii, în comun. Azi trebuie să fie aplicată formula „Toţi pentru unul, unul pentru toţi”. Azi îl mănâncă pe unul de la Taraclia, fiţi siguri fraţilor, nu staţi în „tufari”, că pe urmă vă mănâncă pe toţi, şi pe mine şi pe voi vă mănâncă. Ori noi sărim toţi şi ne apărăm breasla noastră, că breasla lor şi-o apără fiecare. Ori noi vom asculta prin tufari de liderii noştri politici ce spun la telefon”, a mai spus Busuioc.

Alături de Alexei Busuioc, şi alţi primari s-au declarat indignaţi de hotărârea Curţii de Apel Cahul, prin care edilul din Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat din funcţie pentru doi ani. Ei au adoptat o declaraţie a Congresului Autorităţilor Locale în care au calificat această decizie judecătorească drept abuzivă şi neîntemeiată.