(VIDEO) Apelul unui primar: „Dacă ne ascundem în tufari ne mănâncă pe toți”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul satului Capaclia, din raionul Cantemir, Alexei Busuioc, și-a manifestat nemulțumirea față de acțiunile de intimidare ale unor aleși locali, care s-au întețit în ultima perioadă.

Busuioc a făcut referire la cazul primarului de Taraclia, suspendat din funcție și amendat drastic după ce a dispus tăierea unor copaci din centrul orașului.

„Ori ei încetează acest lucru, ori noi trebuie să vedem modalitatea de a acționa cu toții, în comun. Azi trebuie să fie aplicată formula ‘Toți pentru unul, unul pentru toți’. Azi îl mănâncă pe unul de la Taraclia, fiți siguri fraților, nu stați în „tufari”, că pe urmă vă mănâncă pe toți”, a declarat Busuioc în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova.

Ședința extraordinară lărgită a Consiliului de Administrare al…

Primarii intimidați și amenințați cu dosare Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66518

Posted by Privesc.Eu on 8 Aprilie 2016

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat luni din funcție, printr-o decizie a Curții de Apel Cahul. Instanța l-a condamnat pe Filipov pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș.

Filipov a fost găsit vinovat de exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a unei decizii de a fi tăiați mai mulți arbori din centrul orașului.

Sentința prevede o amendă de 8 mii de lei, cu restituirea unui prejudiciu de 164 de mii de lei și suspendarea din funcție începând cu 4 aprilie.

El susține că totul i se trage de la faptul că a refuzat de mai multe ori să se alăture Partidului Democrat.

El a povestit cum cu puțin timp înaintea alegerilor locale, secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, i-a propus să adere la Partidul Democrat. Botnari i-a propus în schimb finanțare de la centru pentru „dezvoltarea regiunii”, PD urmând să-și mărească autoritatea prin atragerea acestuia în partid.

Potrivit acestuia, democrații ar fi supărați și pentru faptul că pe când era deputat, Filipov a refuzat să-l voteze pe Marian Lupu la funcția de președinte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...