Şase posturi de transformare ce alimentează cu energie trei raioane, scoase din uz de hoții de ulei

Şase posturi de transformare ce alimentează cu energie electrică consumatori din raioanele Cahul, Taraclia şi Ceadâr-Lunga au fost scoase din uz de hoții de ulei în doar două nopţi. În urma furtului instalaţiile electrice au ieşit din funcţie în mod avariat, fără energie rămânând câteva sute de consumatori din patru sate.

Cazurile menţionate au fost constatate la începutul lunii curente, respectiv, pe 2 şi 3 aprilie. Astfel, în satul Borceag din raionul Cahul, a fost sustras tot uleiul  concomitent din trei posturi de transformare. Câte un post din satele Cealâc şi Copceac din raionul Taraclia şi din  Baurci, raionul Ceadâr-Lunga. În total, hoţii au prejudiciat material „Red Union Fenosa” cu peste 155 mii lei.

Ţinând cont de proporţiile alarmante ale fenomenului infracţional, administraţia „Red Union Fenosa” a solicitat organelor de drept din aceste raioane şi autorităţilor publice locale să întreprindă măsuri operative de investigaţie pentru identificarea infractorilor şi atragerea lor la răspundere penală.

De notat, că în timpul  acestor intervenţii ilegale în instalaţiile electrice comise pe parcursul nopţii făptaşii s-au expus riscului de electrocutare şi au extins acest risc şi asupra altor persoane, iar consumatorii din localităţile vizate puteau rămâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii.

În aceste condiţii, administraţia „Red Union Fenosa”anunţă că pentru orice informaţie relevantă, care poate contribui la descoperirea infractorilor  şi demonstrarea vinovăţiei  lor administraţia va oferi celor ce o comunică o recompensă bănească,  garantând confidenţialitatea  mesajului şi păstrarea anonimatului.

Aceste informaţii pot fi transmise prin intermediul serviciului telefonic de 24 de ore cu numărul 022-43-11-11 sau la adresa de e-mail [email protected].

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.