Nume
Parola
Vizualizări: 1584
Directorul ADR Nord îl însoțește pe ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor într-o vizită de lucru în Letonia
Riga, Letonia, 8 Aprilie 2016 — În perioada 7-9 aprilie 2016, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Ion Bodrug, îl însoțește pe ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Vasile Bâtca, în cadrul unei vizite de lucru în Letonia, care are drept scop să consolideze cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Letonia pe segmentul dezvoltării regionale, implementarea proiectelor, schimbul de bune practici, dezvoltarea parteneriatelor dintre regiuni și inițierea realizării unor proiecte de dezvoltare comune.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru în Letonia participă și Oxana Paierele, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor a MDRC. Delegației ministeriale din R. Moldova i s-au alăturat și ambasadorul R. Moldova în Letonia, Excelența Sa Eugeniu Revenco, și Inga Șeremet, secretar II de la Ambasada R. Moldova în Letonia.

Joi, 7 aprilie, delegația ministerială din R. Moldova, însoțită de directorul ADR Nord, s-a întâlnit cu omologul ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Letoniei, Kaspars Gerhards. Ministrul Vasile Bâtca a discutat împreună cu omologul său leton despre experiența Letoniei în procesul de implementare a reformei administrativ-teritoriale.

Tot ieri, delegația ministerială din Republica Moldova s-a întâlnit cu deputatul din Parlamentul Letoniei Romāns Naudiņš, fost ministru leton al Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale, care în mai 2014 a vizitat Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Totodată, în incinta Parlamentului leton au avut loc întâlniri cu președinții Comisiilor parlamentare din domeniul dezvoltării regionale.

Pe parcursul zilei de vineri, 8 aprilie, delegația din țara noastră urmează să se întâlnească cu directorul Agenției de Investiții și Dezvoltare din Letonia, Andris Ozols. În cadrul acestei întrevederi vor fi prezentate oportunitățile de afaceri și de investiții în toate regiunile din Republica Moldova. Tot astăzi, participanții la vizita de studiu în Letonia urmează să viziteze mai multe localități din Letonia, printre care și regiunea Pārgauja, unde se vor documenta în privința experienței de planificare și programare strategică a Regiunii de Planificare Vidzeme și le vor fi prezentate mai multe proiectele de dezvoltare realizate în regiune.

Vizita oficială a delegației din Republica Moldova în Letonia se va încheia sâmbătă, 9 aprilie, prin semnarea unui acord de colaborare între Regiunea de Planificare Vidzeme din Letonia și ADR Nord.

www.adrnord.md