Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Inspectorii vamali au depistat un…

Inspectorii vamali au depistat un lot de produse medicamentoase transportat ilegal

Inspectorii postului vamal intern de control Hîrbovăț au contracarat o tentativă de contrabandă cu produse medicamentoase în asortiment, în cantități comerciale. Lotul de medicamente a fost ascuns în vederea sustragerii de la controlul vamal.

La data de 6 aprilie, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat unitatea de transport de model „Mercedes”, care se deplasa pe ruta Bender-Chişinău.

Conform procedurii legale, colaboratorii vamali au oferit şoferului şi pasagerilor declaraţiile vamale pentru a indica mărfurile deţinute şi transportate, ca urmare aceştia au declarat organului vamal doar bunuri personale .

În consecinţă, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, în urma efectuării controlului fizic al unității de transport, angajații vamali au depistat printre lucrurile personale o cutie în care se aflau produse medicamentoase în asortiment, în cantitate totală de 122 cutii și fiole: Analgin, Riboxin, Viferon, Eufelin, Menovazin, Dimedrol, Carboxilaz, ș.a.. De menționat, că șoferul, un locuitor al or. Bender în vârstă de 45 ani nu a putut prezenta actele de rigoare asupra lotului de medicamente.

Marfa nu a fost declarată conform prevederilor legale, produsele medicamentoase fiind camuflate în vederea transportării ilicite.

Marfa a fost confiscată, făptașul riscând o amendă contravențională. Totodată cazul este cercetat în vederea elucidării tuturor circumstațelor și aplicării sancțiunii corespunzătoare.