Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Aprilie, 2024

ANRCETI participă la două evenimente organizate de Grupul autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic

Un grup de specialiști al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) în frunte cu directorul ANRCETI, Grigore Varanița, participă, în perioada 7 - 8 aprilie 2016, la două evenimente organizate de Grupul reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (EaPeReg): seminarul cu tema: guvernanța autorităților de reglementare și ședința plenară a Grupului EaPeReg. Ambele evenimente se desfășoară la Riga, Letonia, cu suportul Comisiei Europene (CE) și a Comisiei pentru utilități publice (SPPK) din această țară.

La cele două evenimente participă responsabili din cadrul autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din statele Parteneriatului Estic (PaE), reprezentanți ai Directoratului General al CE și Asociației reglementatorilor europeni pentru comunicaţii electronice (BEREC), experți în domeniu din statele membre ale Uniunii Europene (UE).

Conform agendei, participanții la ședința plenară a Grupului EaPeReg vor examina rapoartele de activitate a două grupuri de lucru: privind spectrul de frecvențe radio (Spectrum Expert Working Group - SEWG) și privind analiza comparativă (Benchmarking Working Group - BEWG), grupuri care și-au lansat activitățile în februarie 2016. Totodată, delegații vor discuta oportunitatea constituirii unui nou grup de lucru – pentru crearea spaţiului internaţional comun de roaming în cadrul ţărilor PaE, iniţiativă lansată la ultima şedinţă plenară a Grupului EaPeReg desfășurată în noiembrie 2015 la Chişinău.

În aceeași ședință, vor fi examinate amendamentele înaintate la Memorandumul de Înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg și vor fi propuși candidații la funcțiile de Președinte și Vice-președinte al Grupului EaPeReg pentru anul 2017.

În cadrul seminarului, delegații autorităților de reglementare din ţările PaE, inclusiv din R. Moldova, precum și ai autorităților din state membre ale UE (Letonia, Lituania, România, Suedia) vor prezenta modul de organizare, principiile și mecanismul de funcționare a autorităților pe care le reprezintă, relațiile acestora cu alte instituții ale statului și cu participanții la piața comunicațiilor electronice, după care vor face un schimb de opinii asupra oportunităților de sporire a eficienței activității unei autorități de reglementare în domeniul respectiv.

Grupul EaPeReg a fost constituit în septembrie 2012 la reuniunea de la Chișinău a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările PaE. Acest grup are misiunea de a asigura schimburi de informații și experiență între reglementatorii din țările PaE și UE, armonizarea cadrului juridic național din țările PaE cu standardele UE și aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Începând cu anul 2013, Grupul EaPeReg beneficiază de un proiect de asistență tehnică oferit de CE.

7 aprilie 2016

Ultima actualizare: 7/04/2016