Primarul de Taraclia, amendat și suspendat din funcție pentru că a tăiat niște copaci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat luni din funcție, printr-o decizie a Curții de Apel Cahul. Instanța l-a condamnat pe Filipov pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș.

Filipov a fost găsit vinovat de exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a unei decizii de a fi tăiați mai mulți arbori din centrul orașului.

Sentința prevede o amendă de 8 mii de lei, cu restituirea unui prejudiciu de 164 de mii de lei și suspendarea din funcție începând cu 4 aprilie.

Într-un interviu pentru Newsmaker.md, Filipov a calificat decizia Curții ca fiind „absurdă” și a declarat că o va contesta la Curtea Supremă de Justiție.

„Sunt minuni ale justiției moldovenești. Nu știu de ce anume acum, procurorul anticorupție, Serghei Sîrbu a dorit să conteste decizia”, a declarat Filipov.

„În scuarul care se află vizavi de primărie au fost 108 copaci. Cu timpul, o mare parte dintre ei s-au uscat, au rămas doar 26. Consiliul local a emis o decizie cu privire tăierea lor. Cu toate acestea, mai târziu s-a constatat că pădurarul nu a luat autorizația corespunzătoare de la serviciul ecologic, înainte de a executa decizia. Curtea a considerat că, așa cum pădurarul se află în subordonarea primarului, eu trebuie să răspund pentru acțiunile acestuia”, a mai spus primarul suspendat al Taracliei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...