icon

Mesaj de felicitare al Prim-ministrului, Pavel Filip, cu ocazia sărbătorii profesionale „Ziua Salvatorului”

03-04-2016 12:57
2,942

Stimați salvatori și pompieri,

 

Profesia Dumneavoastră este una nobilă, respectată de cetățeni, dar în acelaşi timp, plină de riscuri. Cu prețul vieții Dumneavoastră ați salvat zeci de vieți omenești și nu ați stat nici o clipă pe gânduri atunci când a fost nevoie să intervenți pentru a-i ajuta pe cei ajunși la nevoie. Cu părere de rău, la datorie și-au pierdut viața salvatori şi pompieri, numele cărora este înscris pentru totdeauna cu litere de aur pe memorialul Serviciului şi, desigur, în inimile colegilor. 

 

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne contribuie 24 de ore din 24 la asigurarea securităţii cetăţenilor. De-a lungul anilor, ați reuşit să vă conformați tendinţei generale din statele europene prin trecerea de la un concept militar-orientat la unul civil-orientat, majorându-se considerabil în asemenea mod spectrul de intervenţii de la unele ipotetice la cele cotidiene.

 

În ultimii ani, ați dezvoltat relaţii solide şi constructive cu partenerii de dezvoltare, acestea rezultând în frumoase proiecte implementate cu succes în interesul cetăţenilor: renovarea şi reconstrucţia remizelor de salvatori cu susţinerea SUA; lansarea Serviciului SMURD (Serviciul Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare) cu suportul României şi Uniunii Europene; crearea Centrului Naţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale cu sprijinul  Băncii Mondiale; alte proiecte apreciate atât în ţară, cât şi peste hotare.

 

Guvernul va contribui și în continuare la consolidarea capacităţilor salvatorilor din Republica Moldova, domeniul fiind unul foarte important şi în cadrul procesului de asociere, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană conţinând un capitol aparte ce se referă la „Protecţia Civilă”. Privit prin prisma ultimelor decizii ale Guvernului privind implementarea Serviciului Unic de Urgenţă 112, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale capătă o importanţă deosebită, fiind una dintre forţele motrice ale acestui proces.

 

Stimați salvatori și pompieri, ori de câte ori ați fost solicitați de cetăţeni, ați reuşit să vă mobilizați la maxim pentru a ajuta oamenii. Din numele Guvernului și al meu personal, Vă felicit cu sărbătoarea profesională și Vă mulțumesc pentru devotamentul și sacrificiul de care dați dovadă în munca de zi cu zi. Vă doresc să păstraţi și să dezvoltaţi abilităţile de ajutorare a cetăţenilor, să consolidaţi relaţiile de prietenie şi cooperare cu statele vecine, partenerii de dezvoltare, şi, desigur, să nu mai pierdeţi nici o viaţă de salvator.

 

Prim-ministru al Republicii Moldova      

 

Pavel Filip

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30