Este şi povestea tristă a unei familii cu opt copii din satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă. Micuţii, împreună cu mama lor, trăiesc într-o casă veche cufundată în mizerie, care de curând a fost distrusă parţial de un incendiu şi care stă să se dărâme în orice clipă.

Tatăl lor este mai mereu plecat la muncă în Rusia, iar mama, însărcinată cu cel de-al nouălea copil în luna a şaptea, încearcă să ţină piept greutăţilor ca să-şi poată hrăni copilaşii. 

Victoria Popescu şi cei opt copii ai săi locuiesc în condiţii greu de imaginat şi se înghesuie într-o cameră de doar câţiva metri pătraţi pe două paturi, dar şi pe cuptor. Din februarie, de când s-a produs un incendiu în locuinţa lor, micuţii îndură frig, iar când se adună la somn, se încălzesc cu ajutorul unui reşou electric.

Patru dintre ei învaţă la şcoală, doi băieţi şi două fete, iar alte patru fetiţe stau acasă, întrucât nu pot merge la grădiniţă, pentru că mama nu are bani ca să achite taxele. Unica sursă de venit este indemnizaţia copiilor, dar şi puţinii bani pe care tatăl lor reuşeşte să-i adune cu greu muncind la negru în Rusia.

Deşi îndură multe greutăţi, femeia spune că îşi iubeşte copilaşii şi nu va renunţa la ei niciodată. Mai mult, a găsit de curând o casă pe care vrea să o cumpere şi a început deja să adune bani.
Primarul localităţii spune că ştie în ce condiţii trăiesc micuţii, dar că nu a reuşit până acum să-i ajute. A apelat la consiliul local, dar şi la cel raional pentru ajutor.

Pentru a cumpăra casa însă, familia Popescu are nevoie nu de două mii de lei, dar de aproximativ 80 de mii de lei. Aşa că, femeia face apel la oamenii de bună credinţă care vor s-o ajute, pentru ca cei opt micuţi să nu ajungă pe drumuri.

Amintim că, zilele trecute, în presă au apărut mai multe ştiri în care fiica deputatei Violeta Ivanov a ieşit în evidenţă prin fotografii cu maşini de lux, genţi de firmă, blănuri şi bijuterii scumpe, dar şi fiica deputatului neafiliat Anatolie Zagorodnîi, care s-a lăudat în poze pe o reţea de socializare cu haine scumpe şi locuri de odihnă exotice.

Anterior, în presă au apărut şi imagini cu fiul oligarhului Vladimir Plahotniuc, Timofei, cu maşina exclusivistă pe care a primit-o în dar la majorat.